Nienke Brands

nienke_brands

Nienke Brands is in 2007 afgestudeerd op de specialisatie Internationaal Publiekrecht aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar studie is ze werkzaam geweest bij het Openbaar Ministerie. Daar heeft ze verschillende functies bekleed en ontdekt dat het procederen bij een rechtbank haar in het bijzonder aantrekt. Daarom besloot ze in 2011 de overstap naar de advocatuur te maken.

Vanaf het begin heeft Nienke Brands zich bij Muller advocaten gespecialiseerd in het migratierecht, onder andere vanwege haar achtergrond als vrijwilliger bij Vluchtelingenwerk Nederland. Vanwege de specialisatie migratierecht is ze lid van de Landelijke Werkgroep Rechtshulp aan Vluchtelingen van Vluchtelingenwerk en van de Werkgroep Rechtsbijstand in Vreemdelingenzaken van Stichting Migratierecht Nederland en aspirant lid van de Specialisten Vereniging Migratierecht Advocaten.

Daarnaast is Nienke Brands inmiddels gespecialiseerd in het personen– en familierecht. Ook behandelt ze zaken op het gebied van sociale zekerheid.

Naast haar werkzaamheden als advocaat is Nienke Brands lid van de bezwaarschriftencommissie in de gemeente Hilversum en bestuurssecretaris van de Stichting Welkom in Utrecht.
.